Schadevergoeding claimen

Auto, motor, bromfiets, snorfiets: 

Bent u als bestuurder van een motorvoertuig (auto, motor, bromfiets, snorfiets) betrokken geraakt bij een verkeersongeluk? Afhankelijk van de toedracht (voorrang, kop-staart etc.) kan bepaald worden of u recht heeft op schadevergoeding. 

Bent u als passagier van een motorvoertuig bij een verkeersongeluk betrokken geraakt, en betrof dit eenzijdig ongeval of een ongeluk met een ander motorvoertuig. Dan heeft u vrijwel altijd recht op schadevergoeding. Een passagier wordt gezien als een schuldloze derde. 

Fietsers/ voetgangers: 

De Wet biedt fietsers en voetganger extra bescherming. Dat betekent dat u in de meeste gevallen in ieder geval 50% van uw schade vergoed kan krijgen. Kinderen onder de 14 jaar hebben nog meer bescherming gekregen in de Wet. Zij krijgen vaak 100% van de schade vergoed. 

Bedrijfsongeval: 

Na een bedrijfsongeval zal beoordeeld moeten worden of de arbeidssituatie wel voldoende veilig was en of de werkgever heeft voldaan aan de op hem/ haar rustende zorgplicht.  In zeer veel gevallen zal een schadevergoeding verkregen kunnen worden. 

Bij een ongeval op het werk is er vaak een goede relatie tussen het slachtoffer en de aansprakelijk te stellen partij. Wij begrijpen dat u die relatie niet wilt schaden. Het is ons vak slachtoffers na een bedrijfsongeval op een toekomstgerichte wijze te ondersteunen. Neem gerust even contact met ons op zodat wij de situatie met u kunnen bespreken. 

Overige situaties: 

Wij weten vanuit onze ervaring met de begeleiding van slachtoffers dat ongevallen op de meest uiteenlopende wijze kunnen ontstaan. Bent u betrokken geraakt bij een ongeluk? Wij beoordelen dan graag voor u de mogelijkheid om uw schade te verhalen.

Via het contactformulier kunt u uw zaak voor advies bij ons aanmelden.

Wilt u liever persoonlijk contact? Dat kan natuurlijk ook.  Bel 026 – 382 82 08. Wij staan u graag te woord.